Hyvä ateria kruunaa veneilypäivän – keraamisella kaasuliedellä se syntyy ilman avoliekkiä
Saariston satamien monipuolistunut ravintolatarjonta houkuttaa astumaan laiturille ja suuntaamaan valmiiseen pöytään. Kuitenkaan mikään ei kruunaa veneilypäivää samalla tavoin kuin omassa pentterissä yhdessä kokattu ilta-ateria.
Vaikka paljon puhutaan veneilypäivien muuttumisesta entistä lyhyemmiksi ja harvemmiksi, eivät matkaveneet ole kadonneet Suomen vesiltä. Eihän matkaveneily ole loppunut. Yhä edelleen ihmiset viettävät kesälomaansa vesillä kuten ennenkin.
Muuttuneet ovat vaatimukset veneen varustelussa. Kodin kaltaiset olosuhteet ovat tulleet entistä tärkeämmiksi, veneisiin halutaan mukavuuksia, valoa ja lämpöä.
Ennen kaikkea niissä halutaan syödä hyvin. Pentteristä on tullut aiempaa tärkeämpi osa veneen varustelua. Koska edelleen saariston kauppapalvelut ovat rajalliset, on jääkaapin oltava riittävän kokoinen. Pesualtaiden tulee soveltua suurtenkin astioiden pesuun, säilytystilaa on oltava reilusti.